ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ – ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2023-2024

Το Φθινόπωρο, το  αποκαλόκαιρο, είναι προ των πυλών και ο Σεπτέμβρης  είναι ο μήνας για νέα ξεκινήματα!

Η Αδελφότητα Κραψιτών έχει σχεδιάσει για τα μέλη και τους συνδημότες μας, ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων  και δημιουργικής απασχόλησης  για τη φετινή χρονιά  που ακουμπάει σε όλες τις «Αισθήσεις» σας και σας προτρέπει να  αναζητήσετε καινούρια ενδιαφέροντα,  να ανακαλύψτε μια νέα δεξιότητα, να συνεχίσετε μία προηγούμενη δραστηριότητα και  γιατί όχι, να πειραματιστείτε ακόμα, με νέα πράγματα!

Οι έρευνες, εξάλλου, δείχνουν ότι χρειάζονται μόλις 66 ημέρες για να χτίσουμε μια νέα συνήθεια που να είναι ωφέλιμη για εμάς. 

Επιλέξτε μία δημιουργική διέξοδο που ταιριάζει όχι μόνο σε εσάς, αλλά και σε όλη την οικογένεια σας, μέσα, από μια γκάμα ΔΕΚΑ  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ,   όπως, Παραδοσιακοί χοροί  (από όλη την Ελλάδα) Zumba, pilates, χορωδία για όλα τα ακούσματα, θεατρική ομάδα, Μαγειρική, Οιινογνωσία,  ζωγραφική,  πλέξιμο και πεζοπορία στην φύση.

Η ΣΤΕΓΗ ΚΡΑΨΙΤΩΝ, στην οδό Ηπείρου 41, καλωσορίζει το φθινόπωρο   με …

22 ΔΩΡΕΑΝ τμήματα Εργαστηρίων & Δραστηριοτήτων

ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ – ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2023-2024: ZUMBA
Η Ζούμπα (Zumba) ενσωματώνει latin και διεθνείς ρυθμούς με εύκολες χορευτικές κινήσεις και βήματα για να δημιουργήσει ένα δυναμικό χορευτικό πρόγραμμα fitness.
Ο χορός Zumba εμπνευσμένος από τον χορό και τη μουσική της Λατινικής Αμερικής, δεν είναι το συνηθισμένο πρόγραμμα aerobic, που γίνεται συνήθως στα γυμναστήρια.
Υποστηρίζεται ότι δεν χρειάζεται να δουλέψεις τόσο σκληρά διότι, η μέθοδος γυμναστικής Zumba έχει σαν στόχο να αισθάνεσαι περισσότερο σαν να βρίσκεσαι σε πάρτι, παρά σε ένα μάθημα αεροβικής γυμναστικής.
Προλάβετε να δηλώσετε άμεσα συμμετοχή στα τμήματα:
ΖU1 ZUMBA ΠΑΙΔΙΚΟ
ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00 – 11:00
ΖU2 ZUMBA ΕΝΗΛΙΚΩΝ
ΠΕΜΠΤΗ 21:00 – 22:00
Για την ασφαλή συμμετοχή σας στην δραστηριότητα, προσφέρουμε ΔΩΡΕΑΝ καρδιολογικό έλεγχο με την εγγραφή σας, σε συνεργασία με το διαγνωστικό κέντρο «Alpha διάγνωση» στη Δάφνη, Οδός Μ.Καραολή 1-3 & Παπαναστασίου 2 (metro Δάφνης.
Οι εγγραφές ξεκινούν στη ΣΤΕΓΗ ΚΡΑΨΙΤΩΝ, τις Κυριακές και Τετάρτες του Σεπτεμβρίου, μέχρι να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός συμμετοχών στο τμήμα.
Για την συμμετοχή σας στο τμήμα, η εγγραφή είναι €10,00 για όλο τον χρόνο.
Από το Δ.Σ.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ – ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2023-2024
«ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ»
Κάθε πρώτη Παρασκευή του μήνα στην ΣΤΕΓΗ ΚΡΑΨΙΤΩΝ θα είναι ξεχωριστή!
Ο κος Ευάγγελος Τσιότρας, πρώην Διευθυντής Ανάπτυξης στην «Μπουτάρης Οινοποιητική» με εκπαίδευση από τον κ. Δημήτρη Χατζηνικολάου «Οίνος ο Αγαπητός», αναλαμβάνει να μας γνωρίσει την Οινογευστική τέχνη και τον τρόπο που ενεργοποιούμε τις αισθήσεις μας, για να εντοπίζουμε διάφορα αρώματα και γεύσεις, να αξιολογούμε τη δομή του κρασιού, τα επίπεδα οξύτητας, έντασης και τανινών μεταξύ άλλων, για να δώσουμε την ταυτότητα του κρασιού.
Με τον κύκλο αυτών των σεμιναρίων, μία φορά τον μήνα, θα μάθουμε να «δοκιμάζουμε», να «γευόμαστε» ένα κρασί, να το προσεγγίζουμε με τις αισθήσεις μας, να το εκτιμούμε με βοηθό τη μνήμη και να εκφραζόμαστε με «δόκιμο» λεξιλόγιο για την ποιότητά του, περιγράφοντας τα χαρακτηριστικά του που εκτιμήσαμε.
Θα μάθουμε να διακρίνουμε τις κατηγορίες κρασιών, τις τοπικές ποικιλίες μοναδικού χαρακτήρα ανά γεωγραφική περιοχή, τον τρόπο που σερβίρονται, και με ποια φαγητά συνοδεύονται.
Δηλώστε τη συμμετοχή σας στο ΤΜΗΜΑ ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑΣ (Ο)
Κάθε 1η Παρασκευή/μήνα 20:00-22:00
Οι εγγραφές ξεκινούν στη ΣΤΕΓΗ ΚΡΑΨΙΤΩΝ, τις Κυριακές και Τετάρτες του Σεπτεμβρίου, μέχρι να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός συμμετοχών στο τμήμα.
Για την συμμετοχή σας στο τμήμα, η εγγραφή είναι €10,00 για όλο τον χρόνο.
Από το Δ.Σ.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ – ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2023-2024
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ
Ο «Παραδοσιακός χορός» είναι μία εξαίρετη αερόβια άσκηση, μια μορφή τέχνης και ένα μέσο σύνδεσης με την παράδοση και τις αξίες μας.
Οι παραδοσιακοί χοροί, μέσα από όλες αυτές τις πληροφορίες που μας δίνουν, μας κάνουν να κατανοούμε ευκολότερα την τοπική κουλτούρα και την ιστορία.
Ο κάθε χορός έχει μια ιστορία να αφηγηθεί και πολύ συχνά εξυπηρετούσε κάποιο σκοπό.
Η σούστα στην Κρήτη, όπως και ο μπάλος στα νησιά βοηθούσαν τους νέους να έρθουν πιο κοντά μεταξύ τους και να φλερτάρουν,
ενώ χοροί όπως η «Μακρινίτσα» από τη Νάουσα , θυμίζουν τις αυτοκτονίες γυναικών ανά την επικράτεια για να μην πέσουν στα χέρια κατακτητών.
Άλλοι χοροί, όπως η ποντιακή σέρα (πυρρίχιος) ήταν χοροί-προθέρμανση για τη μάχη.
Μέσα από τα βήματα του κάθε χορού μαθαίνουμε και κάποια ιστορία που συχνά ήταν πέρα για πέρα αληθινή.
Οι κυκλικοί χοροί μας ενώνουν με την υπόλοιπη ομάδα και μας μαθαίνουν πώς να παρατηρούμε και πώς να προσέχουμε τους ανθρώπους με τους οποίους χορεύουμε.
Προλάβετε να δηλώσετε:
Π1.ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ Α’ΤΜΗΜΑ
ΤΡΙΤΗ 18:30-20:00
TΟΜΑΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
Π2.ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ Β’ΤΜΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ 18.30-19.30 ΜΕΛΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
Π3.ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ Γ’ΤΜΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ 20.00-21.00 ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
Π4.ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΚΡΗΤΗ/ΠΟΝΤΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 19.00-20.30
ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ “ΚΡΗΤΗΣ ΤΑ ΠΑΤΗΜΑΤΑ” και τους
ΤΣΟΡΜΠΑΝΑΚΗ ΑΝΤΩΝΗ & ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ ΔΙΟΝΥΣΗ
Π5.ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.30-13.00
ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
Π6.ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΕΦΗΒΩΝ ΣΑΒΒΑΤΟ 13.00-14.30
ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
ΘΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΩΝ
Οι εγγραφές ξεκινούν στη ΣΤΕΓΗ ΚΡΑΨΙΤΩΝ, τις Κυριακές και Τετάρτες του Σεπτεμβρίου, μέχρι να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός συμμετοχών ανά τμήμα.
Για την συμμετοχή σας στο τμήμα, η εγγραφή είναι €10,00 για όλο τον χρόνο .
Από το Δ.Σ.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ – ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2023-2024
«ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ»
Το φαγητό είναι ζωντανό κομμάτι της συλλογικής μας ταυτότητας.
Υπάρχει κάτι στο τελικό αποτέλεσμα του μαγειρέματος για τον εαυτό μας, από τα αρώματα μέχρι τα χρώματα και τις γεύσεις, που μπορεί να προσφέρει ηρεμία και ανακούφιση, ως και μια ευκαιρία σύνδεσης με τη στιγμή, με τους αγαπημένους μας!
Η Ηπειρώτικη Κουζίνα είναι κατά βάση «ορεινή» και στηρίζεται κυρίως στα κτηνοτροφικά προϊόντα. Βασικό έδεσμα της Ηπειρώτικης κουζίνας είναι οι ΠΙΤΕΣ! Καθημερινές ή γιορτινές, με κάθε λογής απλά και λιτά υλικά που συνδυάζουν τη σοφία της μαγειρικής οικονομίας με την υψηλή γαστρονομία.
Έτσι λοιπόν κάθε (2η & 4η) Κυριακή του μήνα, Κραψίτισσες και μη μαγείρισσες, θα μας δείξουν τον τρόπο μαγειρέματος για τις πίτες και άλλες λιχουδιές που ετοίμαζαν οι γιαγιάδες μας σύμφωνα με την περίσταση και το εορτολόγιο.
Τις υπόλοιπες Κυριακές του μήνα (1η & 3η) ο συνεργάτης μας μάγειρας κος ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ ΤΑΣΟΣ, π.καθηγητής του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE, θα μας δείξει τεχνικές και tips για πιο «πειραγμένα» κι ευφάνταστα πιάτα.
Δηλώστε τη συμμετοχή σας στο ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ (Κ) .
Οι εγγραφές ξεκινούν στη ΣΤΕΓΗ ΚΡΑΨΙΤΩΝ, τις Κυριακές και Τετάρτες του Σεπτεμβρίου, μέχρι να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός συμμετοχών ανά τμήμα.
Για την συμμετοχή σας στο τμήμα, η εγγραφή είναι €10,00 για όλο τον χρόνο .
Από το Δ.Σ.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ – ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2023-2024
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
Με το εργαστήρι «Θεατρική Ομάδα», που συγκροτείται μόνο για τη χρονιά 2023-2024, επιδιώκουμε να υλοποιήσουμε, μία παράσταση, με περιεχόμενο ιστορικό από τον τόπο μας και πρωταγωνιστές εσάς τους ίδιους! Μέλη και φίλους της Αδελφότητας Κραψιτών!
Μέσα από τις διάφορες θεατρικές και τεχνικές ασκήσεις καθοδήγησης και μία εντυπωσιακή εμπειρία διάδρασης με την υπόλοιπη ομάδα, δίνουμε μία ευκαιρία να αναπτύξεις τις δεξιότητές σου, να εξερευνήσεις την εκφραστικότητά σου και να ανακαλύψεις τη μαγεία του θεάτρου.
Αφιερώστε τα απογεύματα του Σαββάτου 18:00-20:30 στην τέχνη της υποκριτικής και γνωρίστε παράλληλα την πολύ ενδιαφέρουσα λαογραφία του τόπου μας.
Οι εγγραφές στο τμήμα, ξεκινούν στη ΣΤΕΓΗ ΚΡΑΨΙΤΩΝ τις Κυριακές και Τετάρτες του Σεπτεμβρίου, μέχρι να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός συμμετοχών.
Για την συμμετοχή σας στο τμήμα, η εγγραφή είναι €10,00 για όλο το χρόνο.
Από το Δ.Σ.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ – ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2023-2024: PILATES (Matwork)
Το Pilates, το οποίο εμπνεύστηκε και σχεδίασε o Ελληνογερμανικής καταγωγής, Joseph Hubertus Pilates (1880-1967) είναι μία μέθοδος εκγύμνασης που κρατά σώμα και πνεύμα σε άριστη κατάσταση, διότι επικεντρώνεται στη σωστή ισορροπία , τον έλεγχο, την αναπνοή, τη ροή της κίνησης και τη συγκέντρωση μέσω ενός συστήματος ασκήσεων διατάσεων και ενδυνάμωσης.
Η δασκάλα μας κα Μαρία Βασιλάκη, θα φροντίσει για άλλη μία χρονιά, στη βελτίωση της ευκινησίας, ισορροπίας και δύναμης του σώματός σας, με την τεχνική των ασκήσεων για μυϊκή ενδυνάμωση σε όλο το σώμα, πάνω σε στρώμα!
Δηλώστε τη συμμετοχή σας άμεσα στα τμήματα:
1.Τμήμα P1 (Πρωινό) κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 08:30-09:30
2.Τμήμα P2 (Βραδινό) κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 21:00-22:00
Οι εγγραφές ξεκινούν στη ΣΤΕΓΗ ΚΡΑΨΙΤΩΝ, τις Κυριακές και Τετάρτες του Σεπτεμβρίου, μέχρι να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός συμμετοχών στο τμήμα.
Για την συμμετοχή σας στο τμήμα, η εγγραφή είναι €10,00 για όλο τον χρόνο.
Από το Δ.Σ.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ – ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2023-2024: ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ
«Ονειρευθείτε ελεύθερα μέσα από την τέχνη!!!»
Η Ζωγραφική είναι μια οπτική τέχνη, για άλλους ένα δημιουργικό χόμπι, αναμφισβήτητα δεν είναι μία άσκηση αποκλειστικά για τον εγκέφαλο, αλλά κυρίως ένας τρόπος για να μάθετε να εκφράζετε καλύτερα τα συναισθήματα σας.
Εγκαινιάζουμε την φετινή χρονιά δύο τμήματα Ζωγραφικής (Ενηλίκων και Παιδιών) .
ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ που θα λειτουργήσει σε θεματικούς αυτοτελείς κύκλους/εργαστήρια (Μία φορά τον μήνα) θα το συντονίσει η Κραψίτισσα Πολιτισμολόγος,Ζωγράφος) κα Ελευθερία Χριστάκη
και θα εισάγει τους μικρούς μας φίλους σε αντιπροσωπευτικά καλλιτεχνικά κινήματα της σύγχρονης τέχνης και στους εκπροσώπους τους.
Το παιδί θα γνωρίσει διαδραστικά την εικαστική γλώσσα (γραφή) σημαντικών εκπροσώπων των κινημάτων της εποχής της βιομηχανικής επανάστασης, με αναφορές στα κινήματα του Ιμπρεσιονισμού/ Βίνσεντ Βαν Γκογκ , Φωβισμού /Ανρί Ματίς, Αφηρημένου Εξπρεσιονισμού/ Τζάκσον Πόλοκ, Ποπ Αρτ/ Άντι Γουόρχολ, Κυβισμός/Πικάσο .
Το ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ θα το συντονίσει η Εικαστικός/Ζωγράφος κα Μπολάνη Ευαγγελία.
Μαζί της θα αφεθείτε στην αγχολυτική μαγεία σχημάτων και χρωμάτων. Στόχος η δημιουργική απασχόληση, η αισθητική ανάπτυξη και κυρίως η αυτό-έκφραση.
Δηλώστε τη συμμετοχή σας άμεσα στα τμήματα:
1.Τμήμα Ενηλικών Ζ1 Δευτέρα 17:00-18:30
2.Τμήμα Παιδικό Ζ2 (8-12ετών) Σάββατο 16:30-18:30
Οι εγγραφές ξεκινούν στη ΣΤΕΓΗ ΚΡΑΨΙΤΩΝ, τις Κυριακές και Τετάρτες του Σεπτεμβρίου, μέχρι να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός συμμετοχών στο τμήμα.
Για την συμμετοχή σας στο τμήμα, η εγγραφή είναι €10,00 για όλο τον χρόνο.
Από το Δ.Σ.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ – ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2023-2024:
ΠΛΕΞΙΜΟ
Συνεχίζουμε για άλλη μία χρονιά, μια δημιουργική δραστηριότητα με νήματα στο εργαστήριο Πλεξίματος.
Τα νήματα και ο διαφορετικός κάθε φορά, τρόπος που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, είναι μια εξαιρετική ενασχόληση για να απαλλαγείς από το άγχος, λόγω της χαλάρωσης που προσφέρει, διότι κάθε βελονιά αντιπροσωπεύει μια σκέψη, ένα συναίσθημα, που κάνουν κάθε πλεκτό κομμάτι στην ολοκλήρωσή του, ένα συναισθηματικά και πνευματικά φορτωμένο αντικείμενο.
Η Κραψίτισσα δασκάλα μας κα Βασιλική Μπαλαμάτσια κατάφερε να μυήσει αυτή την δεξιότητα στις μετέχουσες, στο πρώτο εργαστήρι που λειτούργησε στις αρχές του 2023 και να κερδίσει το στοίχημα μαζί τους, ότι η ενασχόληση με το πλέξιμο είναι εθιστική μορφή τέχνης.
Για το λόγο αυτό, από τη νέα χρονιά θα λειτουργήσει :
1.Νέο τμήμα Αρχαρίων (ΠΛ1) κάθε Τρίτη 17:00-18:30
2.Τμήμα Προχωρημένων (ΠΛ2) κάθε Πέμπτη 17:00-18:30
Οι εγγραφές ξεκινούν στη ΣΤΕΓΗ ΚΡΑΨΙΤΩΝ, τις Κυριακές και Τετάρτες του Σεπτεμβρίου, μέχρι να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός συμμετοχών στο τμήμα.
Για την συμμετοχή σας στο τμήμα, η εγγραφή είναι €10,00 για όλο τον χρόνο.
Από το Δ.Σ.

ΔΩΡΕΑΝ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2023-2024
«ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ»
Μια νέα δραστηριότητα που συμβάλλει στην ανάπτυξη του φυσιολατρισμού είναι η «Πεζοπορία στη Φύση», που θα υλοποιείται μία Κυριακή κάθε μήνα!
Απολαύστε τα αμέτρητα ευεργετήματα της επαφής με την φύση, που αντανακλούν στην βελτίωση της συνολικής σωματικής υγείας, στην βελτίωση της διάθεσής μας, λόγω της παραγωγής ενδορφινών (ορμόνες της ευτυχίας), στην αύξηση της δημιουργικότητάς μας μέσω της διέγερσης της μνήμης, στην μείωση του άγχους και στην πρόληψη των καρδιοπαθειών ενδυναμώνοντας το μυοκάρδιο και τους πνεύμονες και τόσα άλλα ακόμα οφέλη για μακροζωία.
Σε κάθε περίπτωση, βουνό, λίμνη, ποτάμι ή θάλασσα, μία διαδρομή στη φύση, έχει τη δική του ξεχωριστή αξία, όταν τη μοιραζόμαστε με φίλους/ες.
Εγγραφείτε στο τμήμα Πεζοπορίας κι εμπιστευτείτε την πολυετή εμπειρία (από το 1951), του 2ου ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, που αναλαμβάνουν να μας μυήσουν, σε αυτή την καταπληκτική δραστηριότητα.
Για την ασφαλή συμμετοχή σας στην δραστηριότητα, προσφέρουμε ΔΩΡΕΑΝ καρδιολογικό έλεγχο με την εγγραφή σας, σε συνεργασία με το διαγνωστικό κέντρο «Alpha διάγνωση» στη Δάφνη, Οδός Μ.Καραολή 1-3 & Παπαναστασίου 2 (metro Δάφνης).
Οι εγγραφές ξεκινούν στη ΣΤΕΓΗ ΚΡΑΨΙΤΩΝ τις Κυριακές και Τετάρτες του Σεπτεμβρίου μέχρι συμπλήρωσης των συμμετοχών.
Για την συμμετοχή σας στο τμήμα, η εγγραφή είναι €10,00 για όλο τον χρόνο .
Από το Δ.Σ.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ – ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2023-2024
XOΡΩΔΙΑ (ΕΝΗΛΙΚΩΝ-ΠΑΙΔΙΩΝ)
Τα Κυριακάτικα απογεύματα στην ΣΤΕΓΗ ΚΡΑΨΙΤΩΝ θα πλημμυρίζουν από ήχους και τραγούδια, από τα εργαστήρια του «χορωδιακού τραγουδιού» , Αρμονία ήχων και ψυχών!
Μικροί και μεγάλοι συντονίζονται σε έναν μοναδικό τρόπο έκφρασης, αναπτύσσουν τη μουσικότητά τους αλλά και το καλλιτεχνικό τους αισθητήριο, τις ρυθμικές τους δυνατότητες, το σωματικό τους συντονισμό και τον αυτοέλεγχο.
Ο Χοράρχης μας και δάσκαλος βυζαντινής μουσικής,
ΣΤΑΘΗΣ ΠΟΛΥΖΟΣ Ευστάθιος Πολύζος
αναλαμβάνει κάθε 1η & 3η Κυριακή του μήνα, (18:00-19:00) να μας μυήσει στο «πολυφωνικό τραγούδι της Ηπείρου» το οποίο είναι εγγεγραμμένο στον Διεθνή κατάλογο Καλών Πρακτικών Διαφύλαξης της Αϋλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της πατρίδας μας.
Την επόμενη ώρα,(19:00-20:00) με συνοδεία του Λαούτου και κάποιες φορές και με κλαρίνο, τραγουδάμε τραγούδια της Αγάπης, του Γάμου και του Πόνου για την Ήπειρο για τους λάτρεις αυτών των ακουσμάτων.
Ο δάσκαλος Μάνος Βασιλόπουλος αναλαμβάνει την 2η&4η Κυριακή του μήνα να μάθει σε μικρούς και μεγάλους παραδοσιακά τραγούδια και όχι μόνο, από όλη την Ελλάδα, με συνοδεία την «πιανόλα» και να γεμίσει ο χώρος μουσική!
Δηλώστε συμμετοχή στα τμήματα:
ΚΩΔ:Χ1α
ΧΟΡΩΔΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟ ΚΥΡΙΑΚΗ A΄+Γ΄ΕΒΔΟΜΑΔΑ 18.00-19.00 ΣΤΑΘΗΣ ΠΟΛΥΖΟΣ
ΚΩΔ:Χ1β
ΧΟΡΩΔΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΣ ΜΕ ΛΑΟΥΤΟ
ΚΥΡΙΑΚΗ A΄+Γ΄ΕΒΔΟΜΑΔΑ 19:00-20:00 ΣΤΑΘΗΣ ΠΟΛΥΖΟΣ
Χ2 ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΕ ΠΙΑΝΟΛΑ ΚΥΡΙΑΚΗ Β΄+Δ΄ΕΒΔΟΜΑΔΑ 18.00-19.30
ΜΑΝΟΣ-ΕΥΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ
Χ3 ΧΟΡΩΔΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕ ΠΙΑΝΟΛΑ ΚΥΡΙΑΚΗ Β΄+Δ΄ΕΒΔΟΜΑΔΑ 19.30-21.00
ΜΑΝΟΣ-ΕΥΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ
Οι εγγραφές ξεκινούν στη ΣΤΕΓΗ ΚΡΑΨΙΤΩΝ, τις Κυριακές και Τετάρτες του Σεπτεμβρίου, μέχρι να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός συμμετοχών στο τμήμα.
Για την συμμετοχή σας στο τμήμα, η εγγραφή είναι €10,00 για όλο τον χρόνο.
Από το Δ.Σ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

περισσότερα άρθρα

ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ 2024-2025 στη «ΣΤΕΓΗ ΚΡΑΨΙΤΩΝ»

O πολιτισμός διατηρείται διαχρονικά, μόνο στον βαθμό που είναι εφευρετικός,δημιουργικός και εξελικτικός και μόνο μέσω μιας δυναμικής  και ολιστικήςπροσέγγισης, έχει προοπτική.Σε αυτό το πλαίσιο, εμείς

25/05/2024 “Παραδοσιακές Φορεσιές της Νησιωτικής Ελλάδας“ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΫΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Άυλη πολιτιστική κληρονομιά είναι η ζώσα παράδοση και όταν αυτή,ανταμώνεται  κι ενώνει τις δυνάμεις της, τότε μόνο συγκλονιστικό μπορεί να είναιτο αποτέλεσμα!To Σάββατο, 25 Μαΐου 2024,

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΓΓ. ΚΟΣΜΑΣ 1η ΘΕΣΗ – ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ u17

«2ο Prishtina Open Table Tennis International Tournament 7-9/6/2024» Ο Γιώργος Κοσμάς (Κραψίτης στην καταγωγή) σχολίασε την επιτυχία του σταsocial:Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια σας ανακοινώνω την κατάκτηση της 1ης  θέσης  στο